Mézeskalács

Mézeskalács recept

Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg méz, 30 dkg kristálycukor, 3 tojássárgája, 1 tojás, 2 dkg szalalkáli, 1 kiskanál tejben feloldott szódabikarbóna, 1-1 dkg őrölt szegfűszeg, fahéj, ánizs, szerecsendió; 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A felsoroltakat összegyúrjuk, 2-3 napot hagyjuk érlelődni, majd lisztezett deszkán œ cm vastagságúra nyújtjuk.

Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megkenjük tojássárgájával és 170 fokon 15-18 percig sütjük.

 

Fehér cukormázzal díszítjük. 1 tojás fehérjét egész keményre felverjük, majd 14 dkg szitált porcukorral addig verjük tovább, amíg a massza meg nem áll. Kis tölcsérbe töltve diszítjük a kész süteményt.

 

Mézeskalács díszítés 2007.

Díszítik A legkisebb is...
A kész kalácsok A felnőttek Németh Gézáné papné testvérünk életútját ismerték meg